AIRCONDITIONING

In iedere ruimte of situatie een aangenaam binnenklimaat creëren, dat is waar Fridina voor staat met onze airconditioning producten. Dankzij Fridina’s jarenlange ervaring als airconditioning producent, en het inzetten van de modernste technieken, worden onze airconditioning systemen overal toegepast. Zo zorgen wij voor een perfecte klimaatbeheersing.

AIRCONDITIONING

GESCHIKT VOOR:

  • Klimaatbeheersing van zowel grote als kleine ruimten 
  • Ontvochtigen, filteren en zuiveren van de lucht 

VOORDELEN:

  • Ontvochtigen en zuiveren van de lucht
  • Koel in de zomer, warm in de winter
  • Relatief lage investering
  • Te combineren met warm tapwater en vloerverwarming (warmtepomp)

 

Betrouwbaarheid en kwaliteit AIRCONDITIONING

Fridina levert voor iedere ruimte of situatie airconditioning die zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Dat is waar wij voor staan met onze airconditioning producten. Dankzij onze jarenlange ervaring als airconditioning producent, en het inzetten van de modernste technieken, worden onze airconditioning systemen overal ingezet. 

Toepassing VAN airconditioning

Een airconditioningsysteem koelt of verwarmt de lucht in een ruimte. Daarnaast, ontvochtigt, filtert en reinigt het de lucht. Airconditioning kan op allerlei verschillende manieren worden toegepast, of het nu gaat om een slaapkamer, een klein kantoor of een grote fabriekshal.

OPBOUW EN WERKING AIRCONDITIONING

Een vaste airco bestaat in principe uit één binnenunit en één buitenunit. Variaties zijn echter mogelijk waarbij meerdere binnenunits op één buitenunit aangesloten worden. De binnenunit wordt door middel van een koelleiding met elkaar verbonden. 

Het airconditioning systeem zuigt warme lucht aan. Deze wordt vervolgens langs het koelblok van de binnenunit geleid en via de luchtuitstroomklep als koude lucht weer dezelfde ruimte ingeblazen. In de buitenunit zit een compressor die er voor zorgt dat het koudemiddel wordt rondgepompt zodat het koelblok in de binnenunit koud blijft.

 

KOSTEN AIRCONDITIONING

Wat kost een airco? Een vraag die vaak gesteld wordt, maar geen eenduidig antwoord voor te vinden is. Allereerst is het belangrijk om te weten wat de inhoud is van de te koelen ruimte. Dit kan met behulp van onderstaan stappenplan:

Stap 1:  De inhoud van een ruimte wordt berekend in kubieke meters met de vermenigvuldiging van lengte maal breedte maal hoogte.

Stap 2: De uitkomst hier van wordt vervolgens vermenigvuldig met factor dertig, veertig of vijftig. Welke factor is afhankelijk van de isolatie, de aanwezigheid van apparatuur en de opwarming door de zon of andere warmtebronnen.

Stap 3: De uitkomst van de vermenigvuldiging van stap 2 levert het aantal kilowatt (kW) op dat het vermogen van de airco aangeeft.

Voorbeeld: Een matig geïsoleerde ruimte met een lengte van 5 meter, een breedte van 5 meter en een hoogte van 3 meter heeft de volgende vermenigvuldiging: (5 x 5 x 3) x 40 = 3000 Watt oftewel 3,0 kW.

Zodra het duidelijk is wat het vermogen van de airco dient te zijn is het belangrijk om te weten waar de airco geplaatst wordt. De plaatsing van airco bepaalt voor een groot deel de prijs van de totale installatie van een airco. 

 

PLAATSING AIRCONDITIONING

Plaatsing binnenunit: De binnenunit kan afhankelijk van het model in het plafond (plafond- of cassette unit), dichtbij de vloer (vloer-unit) of aan de wand (wand unit) geplaatst worden. Het beste is om de binnenunit zo hoog mogelijk te plaatsen zodat de koude lucht naar beneden kan vallen.

Plaatsing buitenunit: De buitenunit moet geplaatst worden op een plek die geschikt is voor het gewicht, en waar geen hinderlijke trillingen kunnen ontstaan. Het beste is om de buitenunit op het dak te plaatsen, maar dit is niet altijd mogelijk. 

Aandachtspunten: Indien het dak niet bereikbaar is van binnenuit is het bijvoorbeeld noodzakelijk om een hoogwerker in te huren. Dit brengt extra kosten met zich mee. Verder dient er altijd een voeding van een groepenkast naar de airco aangelegd te worden. 

Conclusie: Er is geen eenduidig antwoord op de vraag wat de kosten zijn van een airco. Het installeren van airconditioning is maatwerk. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om advies te geven, maar voor een groot deel kunt u zelf kijken wat de opties zijn zodat u niet voor verrassingen komt te staan. 

Vraag hieronder een offerte aan of neem contact met ons op als u nog meer informatie wenst te hebben over airconditioning.

Ons assortiment

Dankzij onze jarenlange ervaring is Fridina in staat om voor iedere ruimte een passend airconditioning systeem te realiseren.  Zo worden er voor een enkele ruimte een single-split systeem ingezet,  voor meerdere ruimtes tot vijf is het multi-splitsysteem de oplossing en voor meer dan vijf wordt een VRF-systeem ingezet.
Wij werken hoofdzakelijk met gerenommeerde merken zoals Toshiba. Maar ook andere merken als LG, Mitsubishi behoren tot de mogelijkheden. 

KEUZE AIRCONDITIONING

De keuze van het soort airconditioningsysteem wordt dus vooral bepaald door inhoud en het aantal te conditioneren ruimten en de gewenste functies van en eisen aan het systeem: koelings- en verwarmingsbehoeften, gebruikerseisen, gebruik van warm water of combinaties hiervan 

Offerte aanvragen

1 + 14 =

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Bel ons of vraag vrijblijvend een offerte aan.