EPBD KEURING NODIG?

Wilt u een EPBD keuring aanvragen voor uw gebouw? Onze gecertificeerde monteurs staan voor u klaar. Zo zorgen wij ervoor dat u aan de Europese richtlijnen voldoet. Bel ons op werkdagen via 050 – 575 72 00 of vraag een keuring aan via onderstaand knop.

Waarom een EPBD keuring?

Sinds 1 december 2013 is het verplicht een EPBD keuring uit te voeren op airconditioningsystemen met een totaal opgesteld koelvermogen van meer dan 12 kW. Na goedkeuring dient iedere 5 jaar een herkeuring plaats te vinden. Fridina B.V. is gecertificeerd om een EPDB keuring uit te mogen voeren. De regeling geldt voor comfortkoeling. Koel- en vriescellen vallen niet onder deze regeling. Een erkende EPBD keuring is alleen geldig als deze door een gecertificeerd EPBD keuringsbedrijf is uitgevoerd. Fridina B.V. beschikt over alle benodigde papieren en mag daardoor dit soort keuringen uitvoeren.

informatie EPBD KEURING

EPBD staat voor Energy Performance of Buildings Directive en is de Europese richtlijn, vastgelegd op 19 mei 2010, betreffende de energieprestaties van gebouwen. Deze richtlijn dienst als stimulans en bewustwording voor gebruikers/eigenaren van gebouwen, met als doen het treffen van maatregelen om energie te besparen. De EPBD is in Nederland geïmplementeerd middels het Besluit en de Regeling Energie Prestaties Gebouwen (BEG en REG).

Wat houdt EPBD-airco in?

  • De EPBD wet- en regelgeving geldt sinds 1 december 2013 voor gebouwen met airconditioninginstallaties voor comfortkoeling met een totaal koelvermogen van 12 kW en meer;
  • De verantwoordelijkheid om te voldoen aan de EPBD-regeling ligt bij de eigenaar/beheerder van een gebouw;
  • De keuring moet uitgevoerd worden door een EPBD-A of B gecertificeerde monteur en de beheerder/eigenaar krijgt een rapport met de resultaten en aanbevelingen van de keuring;
  • Installaties moeten eens in de 5 jaar EPBD-gekeurd worden.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Bel ons of vraag vrijblijvend een offerte aan.