24/7 service

365 dagen bereikbaar

opgericht in 1937

R

NVKL erkend bedrijf

OVER ONS

Fridina Koeltechnische Industrie te Groningen is een landelijk opererende organisatie die zich richt op het ontwerpen, leveren en installeren van koel- en vriesinstallaties in onder meer koel- en vrieshuizen, supermarkten, ziekenhuizen, zorginstellingen, laboratoria en op schepen. 

Daarnaast is Fridina specialist op het gebied van airconditioning en klimaatbeheersingssystemen op maat, voor zowel woningen als bedrijfspanden.

Fridina is opgericht in 1937. Het is een door de Nederlandse Vereniging van ondernemingen op het gebied van de Koudetechniek en Luchtbehandeling (NVKL) erkende onderneming.

CERTIFICERINGEN FRIDINA

Onze installateurs zijn NVKL-erkende installateurs en specialisten in koudetechniek en klimaatbeheersing. Hiermee voldoen wij aan de eisen van de NVKL-erkenning. Deze worden tweejaarlijks getoetst door een onafhankelijke keuringsinstantie

PED (Pressure Equipment Directive) is in Nederland beter bekend als de Richtlijn Drukapparatuur. Met de toekenning van deze certificering tonen wij aan dat de drukapparatuur waarmee wij werken dusdanig  is ontworpen en gecontroleerd zodat de veiligheid ervan gewaarborgd is.

Met de toekennnig van de VCA-certificering  (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers) door Bureau Veritas tonen wij aan dat wij veiligheid, gezondheid en milieu in acht nemen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer.

Fridina B.V. toont haar vakkundigheid op het gebied van koeltechnische handelingen in de waarborging van de F-gassen certificering die door Bureau Veritas aan ons is toegekend.

Met de toekenning van de ISO 9001 certificering (kwaliteitsmanagementsysteem) door Bureau Veritas toont Fridina B.V. aan dat  onze processen voldoen aan internationale normen en dat wij veel waarde hechten aan continue verbetering.

Compleet, vakbekwaam en meedenkend

Fridina is in alle opzichten een meedenkende partner. Het vakbekwame en gemotiveerde personeel zorgt er altijd voor dat iedere opdracht tot in de laatste details wordt uitgevoerd. Een essentieel onderdeel van het productiepakket is onze uitgebreide en alerte serviceverlening. Daarmee verhelpen we storingen zo snel mogelijk of beter nog: we voorkomen ze. Alle werkzaamheden worden uiteraard verricht volgens de door de wet gestelde eisen en de F-Gassen verordening.

Koeltechniek is
maatwerk

Bij elk project inventariseren we de wensen en eisen van de opdrachtgever zorgvuldig. Daarna gaan de Fridina-experts aan de slag om een projectvoorstel te formuleren met de meest ideale oplossing en een afgewogen prijs-kwaliteitverhouding. Want koeltechniek is altijd maatwerk. Vervolgens leggen we afspraken vast en maken we een planning van de werkzaamheden, zodat we de opdracht snel en effectief kunnen uitvoeren.

Perfecte service

Na de inbedrijfstelling van de geleverde installatie moet deze natuurlijk storingsvrij functioneren. Dat impliceert een perfecte service. Via onze eigen, op afstand bedienbare, monitoringsysteem zijn we in staat om de zorg en verantwoordelijkheid voor uw installaties geheel over te nemen. Zo hebt u er geen omkijken meer naar. Mochten er zich toch nog problemen voor doen – het is en blijft mensenwerk – dan reageren we slagvaardig. Dag en nacht, zeven dagen per week.

Fridina heeft een klantgerichte serviceafdeling die altijd tot uw beschikking staat. De afdeling verhelpt niet alleen eventuele storingen maar verzorgt ook de wettelijk voorgeschreven controles en het preventieve onderhoud. De Fridina-medewerkers zijn er zich terdege van bewust dat eventuele calamiteiten verstrekkende gevolgen kunnen hebben. U kunt dus altijd op ons rekenen.

Kostenbesparing

De door Fridina geleverde installatie heeft exact de noodzakelijke capaciteit om optimaal te functioneren. Zo behaalt u een maximaal energierendement en dat biedt de nodige kostenbesparingen. We besparen u nog meer kosten door middel van uitgekiende schakeltechnieken, een perfecte isolatie, innovatieve technieken voor warmteterugwinning en het gebruik van geavanceerde computertechnieken. Bovendien houden we ons nauwgezet aan het afgesproken onderhoudsschema, zodat u niet voor onverwachte kosten komen te staan.

Het projectbureau

Het projectbureau van Fridina heeft alle technische kennis en ervaring in huis voor de realisatie van kwalitatief hoogwaardige koel-/ vriesinstallaties, airconditioning en klimaatbeheersingssystemen. Het projectbureau informeert de opdrachtgever altijd over de nieuwste vaktechnische ontwikkelingen. Aan de hand van adequate adviezen, overleg met de opdrachtgever en nauwkeurige inventarisatie komen we altijd tot een verantwoorde keuze.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Bel ons of vraag vrijblijvend een offerte aan.